Loading...
Mindfulness og MBSR 2017-05-19T07:46:11+00:00

MBSR – Mindfulness med evidens

I Mindfulnesskompagniet arbejder vi med evidens- og forskningsbaseret Mindfulness på et professionelt niveau. Interventionen hedder MBSR og står for Mindfulness Baseret Stress Reduktion. Det er et beskyttet begreb, i modsætning til meget af det mindfulness, som vi typisk møder i dag. At det er beskyttet vil sige, at det kun er professionelt uddannede MBSR lærere, som må undervise på disse forløb. I dag finder denne universitetsuddannelse sted på Center for Mindfulness, USA og på Dansk Center for Mindfulness på Århus universitet. Der findes en dansk MBSR lærerstab, som kan ses på Mindfulnessforeningens hjemmesideJeg figurerer ligeledes på den internationale liste over de bedst trænede og mest erfarne, certificerede MBSR lærere. Denne liste findes på CFM Certified MBSR Teacher SearchDet er en universitetsuddannelse, som stiller krav til den studerendes baggrund og meditationserfaring.  MBSR er et gruppeforløb over 8 uger, hvor man mødes en gang om ugen i 8 uger, og i forløbets 6. uge, er der en hel dag i stilhed. Se de internationale standarder her: Principles and standards.

DATOER OG INFORMATION OM MBSR FORLØB

Stilhedsretræte

Et stilhedsretræte kan være en kærkommen pause i dit liv, hvor du får tid til fordybelse, meditation, yoga og naturoplevelser i rolige rammer. Retrætet foregår v/Korsør Lystskov lige ned til Storebælt og lige op til skoven. Det er en hyggelig gammel stråtækt spejderhytte med plads til 10-12 deltagere, som er blevet nænsomt restaureret og sat i stand. Retrætet er både til nybegyndere og øvede, kvinder og mænd. Det vigtigste er, at du er motiveret for 3 dage i fordybelse og stilhed med andre, hvor du får mulighed for at starte en meditationspraksis, eller komme dybere i din meditationspraksis, hvis du har nogle års erfaring allerede. Der er plads til 10-12 deltagere og maden økologisk, vegetarisk og krydret med kærlighed.

Individuelt Mindfulnessforløb

Et individuelt mindfulnessforløb, kan både være et terapeutisk forløb, men også et coachingforløb, hvor du langsomt, og i eget tempo arbejder med at  integrere mindfulness og meditation i din hverdag, uanset hvilke udfordringer du kommer med. Et individuelt Mindfulness forløb, har du bedre mulighed for at tilrettelægge selv, end hvis du følger et evidensbaseret MBSR forløb, som er gruppebaseret. Du har større indflydelse på hvilket tidspunkt sessionerne skal ligge på, og hvilket tempo vi skal arbejde i. Du vil komme til at arbejde med hjemmeopgaver ind i mellem sessionerne, således at der vil finde en større forankring sted, og så du får prøvet tingene af i praksis. På den måde er det et meget dynamisk forløb, som vi kan tilpasse 100 % til dig.

Læs om individuelle mindfulnessforløb

MBSR Alumni

Har du tidligere deltaget i et MBSR forløb, enten hos Mindfulnesskompagniet eller i andet regi, så kan du finde inspiration her, til hvordan du vedligeholder din praksis. Det kan både være i form af stilledage eller i form af åbne meditationsaftener sammen med ligestillede. Du er naturligvis altid velkommen til at deltage i vore stilhedsretræter i Korsør, som er for både øvede og nybegyndere.

TRYK HER HVIS DU HAR DELTAGET I ET MBSR FORLØB

Vil du vide mere?

Send os en mail herunder


Send os en mail herunder.