Profil 2017-05-19T07:46:10+00:00

MERETHE PALMGREN MORGEN

Merethe Palmgren Morgen
Merethe Palmgren MorgenGrundlægger af Mindfulnesskompagniet (2008)
KONTAKTOPLYSNINGER:
Rich. Granholms Allé 3
2770 Kastrup
Tlf: 25 324 325
Mail: mm@mindfulnesskompagniet.dk

TIDLIG ERFARING MED YOGA & MEDITATION
Som 8-årig gjorde jeg mig mine første erfaringer med yoga og meditation. Min mor tog mig med på barn-yoga hold i Korsør, hvor jeg er født og opvokset. Jeg var meget smidig og min yoga-lærer Jonna kom tit og ofte med diverse avancerede stillinger, som hun udfordrede mig med. Det var nu sjældent, at hun kunne finde en stilling, som jeg ikke kunne udføre. Jeg kan huske hvordan jeg lå på yogamåtten og lavede dybe rensende åndedræt og hvor fascineret jeg var, af denne spændende og alternative dame, som jeg og min mor trofast fulgte igennem flere år.

MENTAL TRÆNING OG SELVLEDELSE
På mange måder tror jeg, at disse tidlige barndomsoplevelser med yoga og meditation har lagt kimen til min videre vej i livet. Meditationen og yogaen blev det jeg søgte tilflugt i, når livet udfordrede mig og når jeg havde brug for at vende opmærksomheden indad og finde ro til blot at være. I 1992 deltog jeg i et Silva kursus, grundlagt af José Silva. Det er et mentaltrænings- og personligt selvledelsesprogram, hvor man lærer at meditere og lærer at gå på “alfa” niveau (kontakte hjernens alfabølger) uden at falde i søvn. Et fantastisk værktøj, som jeg sidenhen har opfrisket flere gange og profiteret af i mange sammenhænge. Meditation og yoga har været en del af mit liv siden mine tidlige barndomsår, og det er nok først i mine tidlige voksenår, at jeg har fået øje på den “røde tråd” i mit liv.

VERDEN RUNDT – RETRÆTER, MV.
Søtoftegård Højskole ved Ringsted har dannet rammerne om mit liv i 6 måneder tilbage i 1995, hvor jeg havde brug for at træffe nye beslutninger i mit liv. Det var en fantastisk periode med Martinus Kosmologi og Rudolf Steiner, økologi, Søren Kirkegaard, meditation, vegetarisme, akvarel- og oliemaling, massage og healing samt en skøn, skøn natur ved Gyrstinge sø, hvor der var så højt til loftet og så stille, at det var en lise for krop og sjæl.
Jeg har rejst meget, både i Europa, USA, Afrika, Australien og Asien, og har boet både i Sydfrankrig og på Bali. På Bali boede jeg i 2 år, her blev jeg meget fascineret af Hinduismen og balinesernes venlighed, hjælpsomhed, godhed og indre rigdom. De er et meget oprigtigt og kærligt folkefærd som ser det bedste i alle mennesker. Her var der tid og ro til at meditere i fantastiske omgivelser, ind i mellem, at arbejdet også skulle passes.

Min interesse for retræter og især stilhedsretræter startede tilbage i 2000, siden er det blevet til en lang række retreats, lige fra mit første møde med et 10-dages Vipassana retreats, til Zen retreats og mindfulness retreats i hele verden. Det at være stille og ikke have øjenkontakt har altid faldet mig meget let og naturligt og det har været meget helbredende for min sjæl at deltage. Disse retreats har været med til at åbne døre til en større bevidsthed og kapacitet og har givet mig mange spirituelle oplevelser, som jeg er meget taknemmelig for.

TERAPI OG MINDFULNESS
De terapeutiske forløb som du vil opleve hos mig er en afspejling af mig som person, og de erfaringer jeg har gjort i mit liv, på både godt og ondt. Erfaringer fra min egenterapi, supervision og meditationspraksis, men også erfaringer fra de mennesker jeg har mødt igennem hele mit liv. Den terapi jeg tilbyder er ægte, medmenneskelig, kærlig og støttende, og afspejler et helt menneske, der er gået igennem sorg, krise, lykke og dyb personlig udvikling. Et terapeutisk forløb er ikke et quick fix, men en dør indtil dit inderste, hvor du får mulighed for at møde dig selv på en autentisk og ægte måde, uden filtre, uden overbevisninger og uden fordomme. At møde dig selv som det perfekte og ufuldkommende menneske du er, at møde dig selv måske for første gang i dit liv. Tør du det?

Jeg har i mange år arbejdet med nærværstræning i terapi, inden ordet Mindfulness, for alvor blev kendt i Vesten. I en periode arbejdede jeg med “Meditation under vand” sammen med fridykkeren Stig Åvall. Udover en lang række retræter og foredrag om Mindfulness, har jeg uddannet mig professionelt hos en af verdens førende eksperter på området – Jon Kabat Zinn. Tilbage i 1979 grundlagde han Center for Mindfulness (CFM) på universitetshospitalet i Massachusetts. Jeg har af flere omgange igennem min uddannelse haft den store ære, at deltage i undervisning, som han og Saki Santorelli stod for. Det har på mange måder været en fantastisk oplevelse at møde en sådan kapacitet indenfor Mindfulness og MBSR, og jeg ser Jon Kabat-Zinn som en af mine store læremestre og inspirationskilder

INSPIRATION
Igennem tiden er jeg blevet inspireret af Rudolf Steiner, Søren Kierkegaard, Almaas, Richard Davidson, José Silva, Jon Kabat-Zinn, Mahatma Gandi, Dalai Lama, Peter Levine, Susan Hart, Stephen Covey, Yalom, Daniel Goleman, Deepak Chopra, Ole Vadum Dahl, Anthony Robbins, Melissa Blacker Roshi, Florence Meleo-Meyer, Thomas Milsted, Elana Rosenbaum, Yongey Mingyur Rinpoche, Lars Sørensen, Liv Dhannyo Thommesen, Dan Siegel, Hawk of the Yellowwind, Thich Nhat Hahn og mange flere.

Uddannelsesbaggrund, kurser og retreaterfaring

2017      Mindfulness supervisor – Trænet af Jody Mardula og Eluned Gold på Centre for Mindfulness Research & Practice, Bangor University. 

2016    Optaget på den internationale lærerliste for bedst trænede, mest erfarne, certificerede MBSR lærere, CFM Certified Teacher Search

2016     Weekendretreat Tergar – med Yongey Mingyur Rinpoche i Den Sorte Diamant, København

2016    Certificeret MBSR lærer fra Center for Mindfulness, UMASS, USA.

2016    Indtrådt i bestyrelsen i Mindfulnessforeningen www.mindfulnessforeningen.dk

2016    I perioden 2013-2016 har jeg haft +300 deltagere igennem mine evidens- og forskningsbaserede MBSR forløb

2015    Sansemotorisk psykoterapi – to dages konference i chok/traume terapi v/Pat Ogden

2015    9 dages stilhedsretræte – Meeting Suffering and Joy with Awareness – Gomde retreatcenter i jylland v/Melissa Blacker, Roshi & David Rynick, Roshi

2015    7 dages stilhedsretræte – The Heart of Mindfulness, Cork, Irland

2014    Transition Coach Foundation niveau

2014    7 dages stilheds- og træningsretræte – Mindfulness Based Cognitive Therapy v/Christina Feldman og John Peacock, Oxford Mindfulness Centre

2013    Teachers Development Intensive – Center for Mindfulness, USA. Masteruddannelse færdiggjort med supervison af Pamela Erdmann, CFM

2011    7 dages Mindfulness stilhedsretræte – Gomde Retreat Center, v/Christina Feldman og John Peacock

2011    9-Day Mindfulness Practicum – v/Melissa Blacker og Florence Meleo-Meyer, Center for Mindfulness, USA

2011    7-Day Mind-Body-Medicine, v/Jon Kabat-Zinn og Saki Santorelli

2010    Mindfulness Workshop 4-dages træning

2010    Silva Mind Control – Mentaltræningsforløb – www.silvalifesystem.dk

2008    Meditationsforløb v/Svend Trier  – www.quantumseminars.dk

2008    10 dages stilhedsretræte – Vipassana i Sverige –  www.dhamma.org

2007    Det Intelligente Hjerte – v/Madhurima Rigtrup www.intelligentheart.dk

2007    Examineret ID-Psykoterapeut fra ID-Academy v/Ole Vadum Dahl

2006    Silva Mind Control – Mentaltræningsforløb – www.silvalifesystem.dk

1992    Silva Mind Control – Mentaltræningsforløb – www.silvalifesystem.dk

1989   Bachelor i Engelsk og Fransk fra CBS.

Skriv en mail til mig

[contact-form-7 404 "Not Found"]