Loading...
Stilhedsretræte 2017-05-19T07:46:11+00:00

HVORFOR TAGE PÅ STILHEDSRETRÆTE?

Der er mange bevæggrunde og årsager til at flere og flere mennesker vælger at tage på stilhedsretræte. Den digitale udvikling går stærkt, vi stiller højere og højere krav til os selv, og vores omverden gør det samme. Det bliver mere og mere vanskeligt at navigere i en travl hverdag og prøve at få familielivet, arbejdslivet og privatlivet til at gå op i en større enhed.

Har du også brug for at finde ud af, hvordan du kommer ud af “hamsterhjulet” og ind i en sundere rytme, hvor du kan træffe mere bevidste valg, som er gavnlige for dig, din familie og dit arbejdsliv? Så læs videre her, og bliv inspireret til at deltage på et af mine kommende retreats, hvor du kan sætte dig selv i fokus igennem de tre dage retreatet varer.

LIVSFASER OG OVERGANGE

Der er ikke balance mellem de krav der bliver stillet til os, eller de krav vi stiller til os selv, og så de ressourcer vi har tilgængeligt. Kravene ændrer sig livet igennem, men især når vi går fra et livsstadie til det næste. F.eks fra studerende til det første job, fra single til at leve i et parforhold, fra at være to til at stifte familie, valg af job/karriere sammen med ændret livsstadie. Vi har brug for at stoppe op, og tilpasse os til de omstændigheder vi befinder os i, og ikke leve efter et gammelt sæt værdier, som ikke passer ind i den nye kontekst. Hvis vi ikke gør det, så vil vi opleve, et større og større pres, indefra og udefra. Det vil uværligt på et eller andet tidspunkt få en konsekvens, arbejdsmæssigt, privat eller på begge fronter.

AT KOMME TILSTEDE I NUET

Vi må lære at skifte mellem gøren-modus og væren-modus – fra human doings til human beings. Sørge for at tage os tid til det vigtige, tage os tid til os selv, prioritere os selv, på samme måde som når vi flyver på ferie, og vi i flyveren bliver instrueret i SELV at tage iltmasken på, før vi begynder at hjælpe andre. Hvornår lærer vi at forstå, at egenomsorg og det at prioritere sig selv, ikke er det samme som egoisme?

VI BLIVER STRESSEDE AF AT VÆRE ONLINE OG TILGÆNGELIGE 24/7

Vi er hele tiden i kontakt med vores omverden, vi skal hele tiden forholde os til det, som sker omkring os. Vores hjerner kan ikke følge med. Hjernen er ikke skabt til dette tempo, til hele tiden at være på, til hele tiden at skulle relatere sig til og forholde sig til alt hvad der foregår. Hjernen kvitterer med at vi oplever stresssymptomer. Vores autonome nervesystem, som under normale omstændigheder er selvregulerende, kommer ud af balance. Vores parasympatiske og sympatiske nervesystem i det autonome nervesystem kan ikke længere balancere sig selv, fordi vi hele tiden er på. Vi tager os ikke tid til at koble af, slappe af og blot være.

Hjernens aktivitet i det sympatiske nervesystem bliver højere og højere, hvilket betyder at hjernen reagerer som om vi er i fare, og aktiverer det urgamle KÆMP eller FLYGT system i vores REPTILHJERNE. Det medfører en forhøjet produktion af stresshormoner, som belaster kroppen yderligere.

PAS PÅ KROPPEN I TIDE

Kroppen kvitterer med træthed, søvnløshed, socialfobi, angst, diffuse smerter, indre uro, forhøjet blodtryk, manglende koncentrationsevne og dårlig korttidshukommelse. Listen fortsætter med irritabilitet, grådlabil, opgivenhed, manglende tro på egne kompetencer, trykken for brystet, udbrud af psoriasis, gigt, sclerose, eksem, hormonforstyrrelser, manglende appetit, manglende sexlyst, osv.

KAN DU OGSÅ NIKKE GENKENDENDE TIL OVENSTÅENDE?

Så vil et retræte være et godt sted at få kick-startet dig selv til en ny begyndelse, en ny livsstil, hvor du lærer at lytte indad i stedet for udad, og skabe bedre forbindelse mellem krop og sind. Du vil også lære at tyde og kende din krops signaler, så du bedre kan tage hånd om dig selv og det som er rigtigt for dig. Du behøver ikke at have erfaring med meditation, yoga eller mindfulness. Det er langt vigtigere at du har en god intention og en positiv hensigt om at ville ændre på en uhensigtsmæssig livsstil og vaner som er nedbrydende for dig i stedet for opbyggende. At du har et ønske om at genskabe kontakten til dit sande jeg, hvor du lærer at respektere din krops fysiske og psykiske begrænsninger som vil medføre at dit liv kommer i bedre balance.

Hjernens aktivitet i det sympatiske nervesystem bliver højere og højere, hvilket betyder at hjernen reagerer som om vi er i fare, og aktiverer det urgamle KÆMP eller FLYGT system i vores REPTILHJERNE. Det medfører en forhøjet produktion af stresshormoner, som belaster kroppen yderligere.

KOMMENDE STILHEDSRETRÆTER:

Ingen events lige nu

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Stilhedsretrætet på det naturskønne kursussted ved skov og strand i Korsør starter torsdag aften med ankomst senest kl. 19:00, hvor vi spiser sammen og detaljerne omkring retrætet gennemgåes. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål inden vi går i stilhed kl. 21:00, hvor vi har den første meditation sammen, inden vi går til ro. Vi er i stilhed fra torsdag aften kl. 21:00 frem til søndag morgen efter morgenmaden kl. 9:00.

Fredag og lørdag er der guidede meditationer og mindful yoga, samt nærværsøvelser i skoven og ved stranden. Der vil være rig mulighed for at udforske skoven eller stranden, i pauser i løbet af dagen. Medbring evt. badetøj og/eller løbetøj. Under forløbet vil der være mulighed for korte samtaler med underviseren, hvis du får brug for at vende nogle af dine oplevelser på retreatet.

Søndag morgen efter vi har spist morgenmad, guider jeg deltagerne nænsomt ud af stilheden, hvorefter vi sammen reflekterer over forløbet og deler erfaringer med hinanden, om det at være i stilhed.

Søndag slutter retrætet kl. 13:30, når vi har spist frokost og sagt farvel til hinanden.

Nærmere program for dagene udleveres ved tilmelding og betaling. Det fulde beløb skal indbetales ved tilmelding. Der er 12 pladser fordelt i enkelt og dobbeltværelser.

PRISER:

Ophold og fuld økologisk forplejning, inkl. håndklæde og sengelinned. Der findes flere badeværelser og toiletter, som deles blandt deltagerne.

Dobbeltværelse : 2.400, – kr.

Enkeltværelse: 2.850,- kr.

Pris for undervisning alle dage: 2.100,- kr.

Samlet pris pr. person i dobbeltværelse: 4.500,- kr.

Samlet pris pr. person i enkeltværelse: 4.950,- kr.

TILMELD DIG PÅ ET AF VORE KOMMENDE RETRÆTER SOM KAN GIVE DIG DEN KICK-START DU HAR BRUG FOR, FOR AT LEVE DET LIV DU FORTJENER OG SOM VENTER PÅ DIG FORUDE

skovaasen-foto1

skovaasen-foto3